Feestjes en optredens via livestream

#blijfthuis maar vergeet niet te dansen

Veel artiesten en evenementen organisaties richten zich tot social media om optredens en feestjes te livestreamen om ons allemaal te vermaken tijdens social distancing. 

Hier is een selectie van evenementen die in april plaatsvinden. We zullen deze lijst de komende weken up to date houden, dus hou ‘m in de gaten!

La Rêve Garden Sessions | Iedere vrijdag, 18:00 uur

Festivalorganisatie La Rêve, Brouwerij Gebrouwen door vrouwen en Traiteur Restaurant Beet zijn samengekomen om het feest naar je huiskamer te brengen met een coole livestream in combinatie met een borrel box (snacks en biertjes van lokale leveranciers). De boxen worden bij jou thuis afgeleverd zodat je ervan kan genieten tijdens opgenomen sessies van dj’s die een set spelen op een vette locatie.

Homecoming: at home with… | 14 tot 19 april, 17:00 uur

Iedereen blijft momenteel thuis…. Ook jouw favoriete artiest! Om geld op te halen voor een aantal verschillende goede doelen, organiseert Ticketmaster een serie livestreams waarin artiesten hun huis laten zien aan fans. De eerste week zullen de huizen van 5 verschillende artiesten live op hun Facebookpagina worden tentoongesteld. 


One World: Together at Home | 18 april, 14:00 uur

De Wereldgezondheidsorganisatie en Global Citizen bundelen de krachten om deze wereldwijde uitzending te creëren om alle zorgmedewerkers die tijdens deze pandemie zoveel levens redden een hart onder de riem te steken. De line-up is samengesteld in samenwerking met Lady Gaga en bevat namen van Billie Eilish tot Paul McCartney. 

Live From Out There | dagelijks tot 26 april 

Live From Out There is een livestreaming festival dat werkt op basis van abonnementen. In minder dan twee weken is er al 150.000 dollar opgehaald voor het COVID-19 fonds van Sweet Relief. Tot eind april kunnen fans zich abonneren om toegang te krijgen tot volledige sets, speciale programmeringen en nieuwe samenwerkingen van verschillende artiesten. 

United We Stream Berlin | dagelijks 

Toen de nachtclubs van Berlijn de deuren moesten sluiten, hebben locatie-eigenaren en evenementenorganisaties de krachten gebundeld en samen het platform United We Stream opgezet. Dagelijks draaien verschillende dj’s uit het Berlijnse nachtleven sets vanuit een momenteel gesloten club. Kijkers wordt om een donatie gevraagd om zo de Berlijnse nachtcultuur de veiligheidsmaatregelen te helpen overleven. 

United We Stream Manchester | dagelijks

Manchester heeft onlangs een vergelijkbaar platform gelanceerd met dj’s uit de Engelse stad. Livestreams vinden dagelijks plaats op hun website om 7:00 PM (GMT).

UnCancelled Music Festival | dagelijks

Het UnCancelled Music Festival zal tot het coronavirus onder controle is iedere dag shows met artiesten van over de wereld uitzenden. De line-up is samengesteld door vooraanstaande locaties van over de hele wereld en bevat namen als Colbie Caillat, Emily Kinney, Josh Radnor en Betty Who. Fans kunnen kiezen uit een aantal verschillende stages en tickets kopen voor de optredens die ze niet willen missen. 


Sofar Sounds Live Streaming | dagelijks

Bij Sofar Sounds draait het allemaal om het creëren van unieke en intieme ervaringen door alledaagse plekken (zoals de keuken van een restaurant) om te toveren tot locaties. Vanuit deze plekken worden akoestische concerten van opkomende artiesten gegeven. Om de artiesten wiens show is geannuleerd te steunen, host hun platform livestreams van onafhankelijke artiesten van over de hele wereld. 

Billboard: Live At-Home Series | dagelijks

Dagelijks geven artiesten van alle genres mini-concerten op de Facebookpagina van Billboard om geld op te halen voor een goed doel naar keuze. Daarnaast beantwoorden de artiesten tussen de nummers door ook vragen van fans - gewoon vanuit de comfort van hun eigen woonkamer. Op de website van Billboard kan je een samenvatting vinden van alle optredens die tot nu toe zijn geweest, plus een overzicht van de goede doelen die inmiddels zijn gesteund. 

Mi Casa, Tu Casa Series | dagelijks

Liefhebbers van latin muziek kunnen nu een dagelijkse dosis van hun favoriete artiesten op hun telefoons ontvangen! Mi Casa, Tu Casa is een nieuwe serie gemaakt door Warner Music Latin en er zullen artiesten van het label zoals Sofia Reyez meedoen met een intieme 5 tot 10 minuten durende sessie bij hun thuis. De video’s worden van tevoren opgenomen en worden dagelijks geüpload op het YouTubekanaal van Warner

– Cath op woensdag 15 apr. 2020

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo