DE AGENDA: waar moet je deze maand zijn Maart 2024

De eerste buitenfestivals van het jaar zijn eindelijk in zicht

  • Meike Jentjens, TicketSwap contributor
  • wo 3 apr
  • LegacyTHE AGENDA: NETHERLANDS

DE AGENDA is TicketSwap’s maandelijkse event highlights serie, waar we de tofste evenementen delen die je niet wilt missen! We gaan van Amsterdam naar Rotterdam, en van Utrecht, Eindhoven en Groningen en alles wat er tussenin zit.

Het is eindelijk dé maand waarin het zonniger begint te worden en de eerste buitenfestivals plaatsvinden. Vergis je niet, neem wel een jas mee! Als je per se wil pronken met je knallende outfit, check dan ook onze indoor dagfestivals.

Nooduitgang | DAY RAVE

za 16 mrt 13:00 • Patronaat, NL

Nooduitgang | DAY RAVE

Drie area's, meer techno dan ooit en een naam als ‘Nooduitgang’?! Dit knalfeest viert zijn zesde verjaardag in stijl in Haarlem op zaterdag 16 maart, met de koplopers van hardtechno. APØTHIC, Cynthia Spiering, Dissolver, Grace Dahl en nog veel meer zijn van de partij om de boel op stoom te krijgen in Patronaat én de net heropende hotspot Club3.

Give Soul Indoor 2024

za 16 mrt 15:00 • Maassilo, NL

Give Soul Indoor 2024 

Als hardtechno toch iets te hard voor je is, ga dan dit weekend naar Rotterdam. Give Soul is groovy, gezellig en speels in één. CinCity, Hitty, Philou Louzolo, Unruly Phoenix en vele andere top-dj’s trappen het festivalseizoen van Maassilo in stijl af. Genres buigen, mengen en gaan van house tot disco, maar wat er ook gedraaid wordt: je ziel stapt de winter uit en de lente in met de meest catchy tunes.

Duikboot Lente Festival 2024

za 23 mrt 14:00 • Breepark, NL

Duikboot Lente Festival 2024

Duik de lente in met Duikboot in Breda, waar het Breepark in maart het decor is voor een heus openluchtfestival! Een van de dj's die je zeker moet zien is Kolter, die altijd de lekkerste en meest groovy house-tracks met zich meebrengt. Naast de Duitse dj brengen Benny Rodrigues, De Sluwe Vos en Joëlla Jackson hun A-game aan warme en kleverige housetracks, naast veel bekende gezichten uit de hardtechno-scene. Wij verlaten festivals altijd met nieuwe vrienden, maar Duikboot gaat nog een stapje verder met een speeddate podium! Als dat nog niet genoeg reden is om te gaan… zelfs al ga je solo!

Masters of Hardcore 2024 - Time Heist

za 30 mrt 14:00 • Brabanthallen, NL

Masters of Hardcore 2024 - Time Heist

Legendarisch en iconisch, het feest van de OG's: Masters of Hardcore wordt beschreven als veel dingen, maar het is zonder twijfel toch het beste om het in levenden lijve mee te maken. Tijdens de 'Time Heist' editie in de enorme Brabanthallen komt een flink aantal old school hardcore DJ's knallen, samen met de meest getalenteerde new kids on the block. Om er een paar te noemen: Angerfist (live), Anime (live), Bulletproof, Major Conspiracy, Miss K8 (live) en nog veel meer vullen de angstaanjagende affiche. Kijk, dat bedoelen we. 

AWAKENINGS | Easter 2024

29–30 mrt • Gashouder Westergasfabriek, NL

AWAKENINGS | Easter 2024

Een andere Nederlandse klassieker is Awakenings, dat zijn festivalseizoen elk jaar officieel opent met de paasweekend-editie. Dit jaar verzorgen namen als 8Kays, Camelphat, Kevin de Vries en Miss Monique de soundtrack op de vrijdagavond, terwijl Amber Broos, DJ Rush, Joseph Capriati, Juliet Fox en meer draaien op de zaterdag van Awakenings. De iconische Gashouder Westergasfabriek is traditiegetrouw waar je moet zijn als je van een goede dagrave houdt.

Woodstock Opening 2024

vr 29 mrt 17:00 • Woodstock 69, NL

Woodstock Opening 2024

Traditiegetrouw openen de residents en spiritueel leider van Woodstock Bloemendaal, Steef, het festivalseizoen op het strand in Bloemendaal in stijl. De eerste editie van het 31e (!) seizoen is volledig uitverkocht en tickets zijn zeer gewild, wat nog maar eens onderstreept hoe bijzonder deze dance-evenementen aan de Nederlandse kust zijn. De line-up blijft vooralsnog geheim, maar als er iets is waar Woodstock voor staat, dan is het wel het management van goede vibes, toch?

DGTL Amsterdam 2024

29–31 mrt • NDSM, NL

DGTL Amsterdam 2024

Net als het Awakenings Paasfestival betekent het aftrappen van DGTL Festival dat het seizoen van vrolijkere tijden en dansen in de buitenlucht eindelijk is aangebroken. Neem het pontje naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, waar DGTL drie stampvolle dagen feest viert. De line-up is bijna te vol om in te duiken. Een paar aanraders zijn onder andere Avalon Emerson, Blawan & Freddy K, Elias Mazian & Isabella, HAAi, Lola Edo, Paramida, Twiena, Yazzus en ontelbaar veel meer dj's die laten zien dat ze een plekje op het festival verdiend hebben. 

Paaspop 2024

29 mrt – 1 apr • De Molenheide, NL

Paaspop 2024

Paaspop is anders dan elk ander festival in Nederland en omvat véél meer dan alleen popmuziek (of rock, zoals van oorsprong). Reken op veel 'feest'-area's die laten zien waarom Brabant toch de beste Provincie is als je van confetti en vuurwerk houdt, of ga naar de hiphop-, hardtechno-, hardrock- en zelfs comedy-podia. Namen om zeker live te zien zijn Chase & Status (live), De Jeugd van Tegenwoordig, Editors, Malugi, Nusantara Beat, en de moeder van alle bops: Sophie Ellis-Bextor.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo