Beste festivals in Italië om te bezoeken in 2024

Van Sonic Park in Turijn tot Decibel Open Air in Modena: Italiaanse festivals die je deze zomer niet mag missen

  • TicketSwap Team
  • wo 15 mei
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI. Zin in een festival in Italië in 2024? In deze gids vind je een selectie van de beste muziekfestivals van Italië voor 2024.

Italië pakt uit met een scala aan festivals, waarbij eeuwenoude culturele vieringen worden gecombineerd met een robuust aanbod van muziekevenementen. Venetië zet de toon met zijn legendarische carnaval, niet alleen een lust voor het oog met zijn extravagante gemaskerde bals, maar ook een opmaat naar het veelgeprezen filmfestival van Venetië.

Dan is er ook nog de adrenalinerijke Palio di Siena, een paardenrace die minder om de sport draait en meer een diepe duik in middeleeuwse competitie en stadstrots is.

Muziek staat centraal in de Arena van Verona, waar opera niet alleen wordt uitgevoerd, maar ook beleefd, in een van de meest dramatische historische omgevingen ter wereld.

Naast de klassiekers bieden de muziekfestivals in Italië van alles, van indie tot elektronica, waarbij oude locaties en moderne ruimtes worden omgetoverd tot pulserende hubs van geluid en feest.

Beste Italiaanse festivals in 2024 voor muziekliefhebbers

Naast de Italiaanse festivals en carnavalsvieringen die een stukje geschiedenis en Italiaanse cultuur bieden, heeft het land ook veel muziekfestivals om over op te scheppen.

Hier zijn een paar van onze favorieten die dit jaar plaatsvinden...

Decibel Open Air 2024

7-8 september, Bosco Albergati, Modena, Italië,

Hoewel de details van Decibel Open Air 2024 nog niet bekend zijn, kun je je, als je afgaat op de line-up van vorig jaar, opmaken voor een indrukwekkende lijst.

In 2023 echode de hemel van Florence met technotitanen als Amelie Lens en Boris Brejcha, terwijl het podium werd overgenomen door 999999999 en Loco Dice, die meedogenloze beats afleverden die het publiek in beweging hielden.

Het festival wordt geprezen om de hoge kwaliteit van het geluid en de betoverende lichtshows, dus zet je schrap voor een grote show.

AMA Music Festival 2024

12 juli-21 augustus, Villa Ca' Cornaro, Vicenza, Italië

AMA brengt satellietconcerten en -ervaringen samen op één podium; niet alleen om Veneto te vieren, maar ook om meer respect te kweken voor de planeet, het milieu en sociale duurzaamheid.

Begin met de rock royalty Queens of the Stone Age op 5 juli, gevolgd door throwback Italiaanse punk met CCCP - Fedeli alla Linea op de 12e, hiphop van Tedua op de 13e, meer punk van legendes The Offspring, een driedubbele traktatie op de 23e met Coez & Frah Quintale, Il Tre, Clara, en tot slot Paul Kalkbrenner die alles afrondt met een meeslepende technoreis.

Sonic Park 2024

4 juni - 18 juli, Palazzina di Caccia di Stupinigi, Turijn, Italië

Sonic Park 2024 in het Palazzina di Caccia di Stupinigi in Turijn is niet zomaar een zomermuziekfestival; het is een gecureerde reis door diverse geluiden tegen de achtergrond van een UNESCO-erfgoedlocatie.

De line-up begint op 3 juni met Dogstar, met Omar Apollo op 4 juni en de revolutionaire Tom Morello op 1 juli. Halverwege juli volgt het talent elkaar in hoog tempo op met Geolier op 12 juni, gevolgd door de dubbelact van Coez & Frah Quintale op 13 juli. Christian De André brengt zijn legendarische songbook op 17 juli en het iconische Pooh sluit het feest af op 18 juli.

Critici hebben Sonic Park geprezen om zijn eclectische mix en historische ambiance, waardoor het een must is voor wie de essentiële muziekscene van Italië wil ervaren.

First Festival 2024

Tue, Apr 30, 10. Apr:30 PM, Stadium Genova, Genua, Italy

FIRST - de zelfbenoemde route naar het vinden van ritme te midden van chaos - komt op 30 april naar Genova en brengt een heilige triade van Indira Paganotto's hypnotiserende techno mixen, Sara Landry's rauwe, intense beats, en Luigi Madonna's dynamische soundscapes, die samenkomen in Stadium Genova. Verwacht een demonstratie van elektronische genialiteit en trap het festivalseizoen af met het beste van de klas.

Mast Festival 2024

1-8 & 9-10 augustus, Sicilië Een zelfbenoemd "zwaartepunt voor artistieke expressies", 'MAST' staat voor 'muziek', 'kunst', 'duurzaamheid' en 'territorium'. Dit multiculturele festival vindt plaats in het zuidoosten van Sicilië en belooft een nieuwe golf van feesten. Verwacht iets verbluffends in deze melange van kunstvormen, van podiumkunsten tot dj-sets en nog veel meer.

Beste clubs in Italië

Wil je de clubscene van Italië decoderen? Lees dan verder...

Amnesia Milano, Milaan

Amnesia Milano heeft zichzelf gevestigd als een hoeksteen van het nachtleven van Milaan, bekend om zijn onberispelijke selectie van techno en housemuziek. De club trekt een stijlvol publiek, zowel lokaal als internationaal, dat komt voor de uitzonderlijke dj-sets en de reputatie van de club voor memorabele nachten. De club staat bekend om zijn geavanceerde geluidssysteem en de unieke, ruime omgeving die een intieme maar levendige sfeer bevordert. Het plafond is een enorme container vol technologie, met 300 dynamische LED-balken en een systeem van audio- en videokanalen. Een 4k Ledwall van 11 m² is een authentiek dynamisch oppervlak dat de muziek en het ritme begeleidt en een draaikolk van energie creëert die bestemd is om de structuur, het publiek en de artiesten erbij te betrekken. Vind meer van de beste clubs in Milaan

Spazio Novecento, Rome

In Rome biedt Spazio Novecento een avond vol verfijning, waarbij de historische charme van de locatie in het Palazzo dei Congressi naadloos wordt geïntegreerd met hedendaagse elektronische beats.

De locatie is een favoriet onder diegenen die zowel de beste geluidskwaliteit als de allure van dansen onder de open hemel waarderen, dankzij het uitgestrekte buitenterras met panoramisch uitzicht over de Eeuwige Stad. Spazio Novecento wordt geroemd om het samengaan van de architectonische grandeur van Rome met het moderne nachtleven.

Vind meer van de beste clubs in Rome

Basic, Napels

Basic ligt verscholen in de buurt van Napels en wijkt af van de typische clubscene. Het is een knooppunt waar elektronische muziek en hedendaagse kunst elkaar kruisen en biedt een eclectische mix voor het veeleisende publiek. De toewijding van de club om naast gevestigde acts ook underground talenten te laten optreden maakt het tot een vaste waarde voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke, innovatieve ervaring in het nachtleven. De unieke mix van culturele evenementen, van kunsttentoonstellingen tot cutting-edge DJ-sets, zorgt ervoor dat elk bezoek een onverwachte reis door de nacht is.

Rec Club, Naples

"De toekomst van emoties, wieg van herinneringen aan het verleden." Dat is het sentiment van de nieuwe club. Dat is het sentiment dat de nieuwe Rec Club deelde voorafgaand aan de langverwachte grote opening in Napels. De ruimte, een industrieel toevluchtsoord voor de underground, zal een gevarieerd publiek van diehard clubbers aantrekken met een roster van het beste talent in het Italiaanse clubcircuit. Watch this space - letterlijk.

Vind meer van de beste clubs in Napels

Cocoricò, Riccione

Cocoricò, met zijn iconische piramidevormige glazen dak, biedt een onvergetelijke visuele en auditieve ervaring in Riccione. Als de zon opkomt, overspoelt het licht de dansvloer en versterkt het de magische sfeer. Deze locatie is een toevluchtsoord voor fans van trance, techno en housemuziek en staat bekend om zijn energieke publiek en epische feesten die tot in de vroege uurtjes doorgaan. De unieke combinatie van het dramatische architectonische ontwerp en de superieure akoestiek heeft het tot een legendarische bestemming gemaakt voor fans van elektronische muziek.

Space, Riccione

Clubbing instituut Space Ibiza heeft een gloednieuw thuis - in de oostelijke riviera van Italië. De club van de "nieuwe generatie", die in juni 2024 opengaat, brengt vier grote ruimtes met zich mee, die teruggrijpen naar de uitgestrekte ruimte van het oorspronkelijke Ibiza-exoskelet. Naast de Arena, Garden, Terrace en Lounge zal de club ook een aantal privéruimtes hebben. Verwacht deze zomer grote namen in de club.

Vind meer van de beste clubs in Riccione

Clorophilla, Puglia

Gelegen in het groene landschap van Puglia, is Clorophilla een openluchtclub die een buitengewoon avondje uit onder de sterren belooft.

De club staat bekend om zijn levendige thema-avonden en een indrukwekkende selectie dj's, die een dynamische mix van feestgangers aantrekt. Tegen een achtergrond van eeuwenoude olijfbomen en uitgerust met eersteklas geluids- en lichtsystemen biedt Clorophilla een betoverende ontsnapping.

Viper, Florence

Laat je niet misleiden door de officiële naam, Viper Theatre - deze locatie is een serieuze nachtclub en live muzieklocatie, en eentje met een echte geschiedenis. De ruimte staat regelmatig in de top van Italiaanse podia voor livemuziek en verwelkomt regelmatig lokaal en internationaal talent.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo