Muziekfestivals in Duitsland waar je bij moet zijn 2024

Van festivals onder 500 jaar oude bomen tot wereldberoemde jazzbijeenkomsten

  • TicketSwap Team
  • ma 8 apr
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap team, voor jou vertaald met AI.

Muziekfestivals in Duitsland

Het is geen geheim dat Duitsland berucht is om zijn clubscene. En natuurlijk is het land onder toeristen ook beroemd om zijn geliefde plekken, zoals de beroemde kerstmarkten en de bierhallen in München, om nog maar te zwijgen over de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven.

Maar zowel critici als festivalliefhebbers zijn lovend over de muziekfestivalscene van Berlijn en roemen de verscheidenheid en de enorme omvang van de evenementen...

Best festivals Germany - Into the Madness
Courtesy of Into the Madness

...En de line-up van 2024 begint veelbelovend in de hele festivalwereld, van de eco-bewuste vibes van Panama Openair in Bonn tot de techno-utopie van Garbicz Festiva.

Zo veel dat het je niet kwalijk zou worden genomen als je niet precies weet waar je moet beginnen met het kiezen van een festival om dit jaar in 2024 te bezoeken. Maar wees niet bang: we hebben een selectie gemaakt van onze favoriete festivals in Duitsland om je een voorsprong te geven.

Immergut Festival
Courtesy of Immergut Festival, by Chiara Baluch

Beste Duitse festivals in 2024

Op zoek naar iets anders dan een muziekfestival? Kijk in onze round-up om een festival in Duitsland te vinden.

Panama Openair 2024

28 - 29 juni, Freizeitpark Rheinaue, Bonn, Duitsland

Panama Openair maakt zich op voor hun meest monumentale editie tot nu toe en keert terug naar Bonn voor een aanbod dat live-acts uit verschillende genres omvat, waaronder electronic, pop, urban en indie.

Op de line-up van dit jaar staan toppers als Swedish House Mafia en Chase & Status, Miss Monique, Isabelle Beaucamp, Hector Oaks en Meduza.

Panama Openair 2024 onderscheidt zich door zijn groene ethos en hechte sfeer, met zowel de sensatie van topmuziekacts als de warmte van een gemeenschap die om de planeet geeft.

Garbicz Festival 2024

1 - 5 augustus, Kosciuszki 44, Gądków Wielki, Polen

Deze is voor mensen die op zoek zijn naar verbinding. Met anderen, met de natuur en natuurlijk met elektronische muziek. Dit festival, dat door zijn fans op sociale media een 'techno spa' wordt genoemd, vindt plaats in het prachtige Poolse dorp Garbicz voor een feest omringd door eeuwenoude bomen (sommige meer dan 500 jaar oud).

Verwacht een fusie van muziek, kunst en milieubewustzijn in dit prachtige Poolse landschap. Dit festival legt ook de nadruk op respect voor de natuur en het creëren van een harmonieuze, wederzijds respectvolle gemeenschap.

JazzOpen 2024

18-29 juli, diverse locaties

Op zoek naar livemuziek in Duitsland deze zomer? Jazz Open Stuttgart 2024, van 18 tot 29 juli, schittert met een line-up die jazz combineert met blues, indie, pop, R&B, rock en soul. Het festival werd al eerder bekroond met prijzen als Festival van het Jaar en trekt rond de 50.000 bezoekers naar Stuttgart.

Dit jaar staan sterren op het programma als Lenny Kravitz, Herbert Grönemeyer & Band met de Stuttgarter Philharmoniker, Sting, Sam Smith, en Jamie Cullum, met de belofte van memorabele optredens op vier hoofdpodia.

Let op - er zijn passen voor het hele festival verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om kaarten te kopen voor individuele concerten en shows op de line-up van dit festival.

Into the Madness 2024

Fri, August 30, 12:00 PM, Seepark Zülpich, Zülpich, Germany

Hoe zou het zijn om naar een festival te gaan tijdens een apocalyps? Into the Madness lijkt het antwoord te weten.

Seepark Zülpich komt deze augustusmaand tot leven met Into The Madness 2024 met een zelfbenoemde "speurtocht voor volwassenen". De line-up belooft een mix van hardstyle en techno D-Sturb, Deadly Guns, Dimitri K, Kruelty Live, Mutilator, Primeshock, Rooler, Sub Zero Project en The Purge.

En maak je geen zorgen - te midden van de heerlijke chaos is er genoeg gelegenheid om te relaxen in een hangmat, lekker te eten en te vibe op de neonlichten. De wereld vergaat niet maar nog niet...

Immergut 2024

30 mei - 1 juni, Bürgerseeweg 28, Neustrelitz, Duitsland

De line-up van Immergut 2024 leest als een who's-who van Europese acts die je dit jaar kunt zien, met een mix van opkomende en gevestigde acts, met Σtella, yunè pinku, Lime Garden, Dry Cleaning en nog veel meer op de podia. Dat komt omdat het team achter het festival er alles aan wil doen om de bezoekers tijdens hun verblijf op Immergut kennis te laten maken met ten minste een handvol nieuwe acts.

Het is ook een vrij intiem festival, in het verleden omschreven als een vriendenkring van 5000 mensen, dus verwacht ook iets persoonlijkers.

Waldfrieden 2024

25-28 jul, Waldfrieden Events, Stemwede, Duitsland

Zin in een festival in een sprookjesbos? Dan kun je terecht bij Waldfrieden.

Waldfrieden Wonderland wordt geroemd om zijn diepe duik in elektronische muziek en omvat techno, house, psytrance en ambient. Het vindt plaats in een prachtige natuurlijke omgeving en combineert muziek, workshops en kunstinstallaties voor een duurzame en milieuvriendelijke festivalervaring. De line-up van 2024 voor Waldfrieden Wonderland is nog niet bekend, maar gezien de line-up van vorig jaar (met zwaargewichten als Dr. Motte, Koxbox, Electric Universe, Naolabz, Fluoelf en Protonica) kun je iets elektrisch verwachten.

Nibirii Festival 2024

23 - 25 aug, Dürener Badesee, Düren, Duitsland

Vind je weg naar het schilderachtige Dürener Badesee meer voor het glorieuze Nibirii Festival, dat is uitgegroeid van een klein clubevenement tot een juweeltje van de festivalscene in Duitsland.

Verwacht een levendige mix van techno, psytrance en drum and bass op de vijf podia van het festival, waaronder een gloednieuw Club-podium.

Op het programma staan acts als Vini Vici, Ace Ventura en Mandragora, om er maar een paar te noemen - maar grote artiesten als Skrillex zijn in het verleden ook langsgekomen voor verrassingsoptredens.

Nog geen kaarten beschikbaar voor jouw favoriete muziekfestival? Maak nu een ticketalert aan en hoor als eerste wanneer er weer tickets zijn.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo