​THE AGENDA: waar moet je deze week zijn? 16 mei – 22 mei

Het seizoen van de vele vrije dagen is eindelijk hier en we beginnen pas net met alle feestelijkheden!

DE AGENDA: NEDERLAND
Geschreven door Meike Jentjens, TicketSwap contributorGeplaatst vrijdag 19 mei • 5 Minuten

Heb je keuzestress over waar je deze week gaat feesten? Hier heb je TicketSwap’s wekelijkse event highlights serie waarin we de tofste evenementen delen van Amsterdam naar Rotterdam, en van Utrecht en Eindhoven tot in Groningen en alles wat er tussenin zit.

Hemelvaartsdag komt eraan en met de donderdag als vrije dag, heb je eigenlijk geen reden om het niet eens goed te gaan vieren. Van raves overdag in concrete jungles naar strandfeesten: deze week coveren we de hele range van elektronische muziek.

Unwind96

woensdag 17 mei 23:00 • Perron, Rotterdam

Unwind96, 17 Mei

Unwind staat voor één ding - en dat is harde techno. Hun ‘Welcome to Hell | Hard Special’ strijkt dit keer op 17 mei neer in Perron te Rotterdam, een oud, verlaten postkantoor in het centrum van de stad. Het is de donkerste club die de havenstad kent, en de industriële klanken die ҪЀҞТѦ, Die + Rich, Parapher en Sørenga je laten horen in de hoogste regionen van de bpms, passen perfect bij de locatie. De dag erna ben je vrij dankzij Hemelvaart, dus wat houdt je tegen?

Bondgenoten Festival, 18 Mei

Wat is er beter dan in de courtyard van Lofi rondhangen op Hemelvaartsdag in de zon? In de tuin én in de clubzaal met een spectaculaire lichtshow partyen, natuurlijk! Bondgenoten nodigt dj’s als Tommy Theo en Tjade uit, die hun ‘high-energy dance floor music’ en harde club bangers naar Amsterdam brengen op deze donderdag.

Day Affair Hemelvaartsdag, 18 Mei

De organisatie van Nachtcollege komt terug naar Eindhoven met een big-room techno-evenement zoals je van ze gewend bent; dit keer in een megaloods én met een line-up zonder grapjes. Dyen, DIØN b2b Stan Christ, Cynthia Spiering, je snapt het wel!

Vibes is een nieuwe uitgaansplek naast Eindhoven Centraal, op de plek van het voormalige Beursgebouw. Trommel je vrienden op, doe comfortabele schoenen aan en maak je klaar om weggeblazen te worden door al het technogeweld.

Intercell Outdoor: Summer Opening, 18 Mei

Intercell viert deze vrije donderdag de grote heropening van hun ‘courtyard summer series’ in hun geliefd toevluchtsoord, De Binnenplaats.

De zomeroutfits mogen uit de kast getrokken worden voor een dag groovy (maar stevig) dansen, want DJ Sweet6teen b2b Angel D’lite, FRANCK en Sol Ortega nemen de boel over. Dompel jezelf onder in de betonnen jungle en melodieuze techno van Intercell!

Soenda Festival Utrecht, 20 Mei

Trek naar dit festival in de buurt van Utrecht voor een speciale b2b tussen Elias Mazian en Tom Trago, net als dj-sets van original house selector Suze Ijó, dansvloer-knaller Skin on Skin, techno toppers Len Faki en DYEN, de scherpe en speelse Afra, en nog veel meer grote namen. De line-up lijkt wel een opsomming van alle elektronische darlings, dus deze wil je niet missen.

Lakedance 2023, 20 Mei

Een dag om in je agenda te markeren als je zin hebt in een gezellige, fantasierijke en tropische dag vol dansen op het strand. Dat lees je goed: Lakedance heeft een festivalterrein rondom een groot meer met kuststroken gebouwd, waar je zelfs even kan pootjebaden als het weer het toelaat.

Kies uit een van de vijf podia waar elke vorm van muziek een thuis heeft, van EDM tot hitjes, en van dansbare house tot techno.

Thuishaven: Bart Skils + Nachtshow, 20 Mei

Bart Skils is één van die dj’s die gewoon geen introductie nodig heeft. De techno gigant staat klaar om op zaterdag 20 mei een set van tien (!) uur te spelen bij Thuishaven, en als dat nog niet genoeg is heeft de afterparty ‘de Nachtshow’ een eigen, prikkelende line-up met Comrade Winston, DRKNGHTS en Lee Ann Roberts.

En mocht je DYEN hebben gemist op Soenda, niet getreurd: hij neemt het estafettestokje over van Bart Skils op zondag, voor een eigen tien uur durende special. 

CREDIT: Vittoria Bozzarelli

Sounds Familiar - 10 years w/ Sadar Bahar, 20 Mei

Tijd om te feesten! Sounds Familiar viert zijn tiende verjaardag bij Lofi in Amsterdam, waar veel bekende gezichten het beste van het label komen laten zien. CARISTA, Kamma & Masalo, DTM Funk, Charmaine en Sadar Bahar staan klaar om je hun hartverwarmende grooves te serveren, samen met andere bevriende draaitafel-wonders. Klaar voor dit ‘shakedown’ feestje op de vroege, zonnige middag?

Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo