DE AGENDA: waar te zijn in mei

Het festivalseizoen is terug!

  • Meike Jentjens, TicketSwap medewerker
  • di 30 apr
  • THE AGENDA: NETHERLANDS

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap team, voor jou vertaald met AI.

Ga met ons mee naar outdoor goodness en dagraves in mei, een maand vol met de pittigste line-ups die we in tijden hebben gezien. Van bunkers tot parken, deze aanbevelingen zullen je nieuwe muziek en sightings laten ontdekken.

TicketSwap's maandelijkse evenement highlightserie THE AGENDA houdt je op de hoogte van de pittigste evenementen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en daarbuiten.

Music On Festival 2024 | Weekend

11–12 mei • Meerpark, NL

Music On Festival

11 - 12 mei, Meerpark, Amsterdam

Music On brengt jaar na jaar de meest gevraagde namen uit de housemuziek naar Amsterdam.

Dit openluchtfestival heeft meerdere podia, dus je kunt dansen in de zon als het schijnt of beschutting zoeken als het weer eens Nederlands is.

Op zaterdag zorgen artiesten als Chris Stussy, Joseph Capriati, Manda Moor, Salomé le Chat, Seth Troxler en nog veel meer voor genoeg grooves om op te dansen. Music On's Sunday is voor fans van Alisha, Andrea Oliva, Franky Rizardo. Jamie Jones en vele andere zwoele housecomponisten.

Soenda Festival 2024

za 25 mei 12:00 • Recreatiegebied Ruigenhoekse polder, NL

Soenda Festival

21 mei, 12 PM - 11 PM, Ruigenhoekse Polder, Utrecht Een ander jaarlijks hoogtepunt van de Nederlandse elektronische muziekfestivals is Soenda. Het festival overdag in Utrecht heeft zo'n enorme line-up dat het bijna moeilijk is om hoogtepunten aan te wijzen, maar als we dan toch een keuze moeten maken, dan zijn Bastienne, Benwal & MALUGI, DJ Europarking, Hadone & Nene H, Marie Montexier & Partok en Surf 2 Glory absolute aanraders.

Ook liefhebbers van harde techno komen aan hun trekken, met artiesten als DYEN en Paula Temple & SNTS die het tempo opvoeren.

komm schon Alter - Das Festival 2024

za 18 mei 12:00 • Tuinen van West, NL

komm Schon Alter - Das Festival

18 mei, 12 PM - 11 PM, Tuinen van West, Amsterdam Verzamelen, alters! Het is weer tijd voor een nieuwe editie van komm Schon Alter. Zorg ervoor dat je je ID bij je hebt, want je moet 24 zijn om dit evenement overdag binnen te komen. De vibes zijn chill en de muziek is melodieus.

Verwacht sets van Einmusik, Fleur Du Bonheur, Giorgia Angiuli (live), Luna Ludmila, Mees Salomé, Nastia en anderen. Tanzen, zullen we, en aangezien komm Schon Alter ervaren dansers aantrekt, zal dit openluchtevenement aanvoelen als een wandeling in het park.

Thuishaven w/ Menesix 10HRS

zo 26 mei 13:00 • Thuishaven, NL

Thuishaven w/ MENESIX 10HRS

26 mei, Thuishaven, Amsterdam

MENESIX spoelt al jaren dansvloeren door heel Amsterdam met zijn door percussie geïnfuseerde grooves en staat nu op het podium van Thuishaven.

Het concept is simpel: een tien uur durende marathon van een knallende DJ en het enthousiaste publiek van Thuishaven. Mensen zo lang op de been houden is niet eenvoudig, maar de Braziliaanse artiest gaat de uitdaging aan.

Verwacht funky baslijnen en krachtige producties tijdens deze uitverkochte zwetsessie.

Dauwpop 2024

31 mei – 1 jun • Hellendoorn, NL

Dauwpop

31 mei - 1 juni, Hellendoorn

Het festivalseizoen is officieel in volle gang! Deze weekender ziet een heleboel grote namen in de pop en elektronische muziek hun weg vinden naar Hellendoorn, waar de camping ongetwijfeld net zo leuk zal zijn als het festival zelf.

Naast dj's als Eva Vrijdag, Tjade, Benwal en Rozie staan popacts als The Kooks, Oscar and the Wolf, Droom Dit en Nova Twins op het podium.

Geheime Liefde 2024

9–11 mei • Fort bij Vechten, NL

Geheime Liefde

9 mei & 11 mei, Fort bij Vechten, Utrecht Geheime Liefde is volledig uitverkocht - en dat is nog zonder een line-up vrij te geven. De naam vertaalt zich naar 'Geheime Liefde', wat van toepassing is op het geheime programma en de vibe.

Technoheads, discodansers en allround feestgangers kunnen hun hart ophalen op het festival dat dansers meeneemt naar de voormalige bunkers in de buurt van Utrecht.

Neem een rustdag na je Hemelvaartsdag rave en kom zaterdag terug voor ronde twee.

Lentekabinet 2024

18–19 mei • Recreatiegebied Het Twiske, NL

Lentekabinet 2024

18 - 19 mei, Het Twiske, Amsterdam Het babyzusje van Dekmantel, Lente Kabinet, komt er eindelijk aan. Zoals elk jaar trekken de kenners van elektronische muziek naar het Amsterdamse park Het Twiske om zich twee dagen lang opnieuw te verbinden met muziek, kunst, natuur en elkaar.

De line-up is net zo goed als altijd, met artiesten als Avalon Emerson, C.FRIM, Jasmín, Deena, Abdelwahed & DJ Plead, D.Tiffany (live), Eris Drew & Octo Octa, Shanti Celeste, Simo Cell, Spray en vele anderen die hun A-Game brengen.

Hier mag je niet op slapen.

AWAKENINGS UPCLOSE 2024

18–19 mei • Recreatiegebied Spaarnwoude, NL

Awakenings Upclose

18 - 19 mei, Houtrak (Spaarnwoude-park), AmsterdamPinksteren? Laat Awakenings je geloof in techno vernieuwen.

Awakening Upclose is een nieuw en kleiner evenement van dezelfde mensen die het grootste technofestival ter wereld organiseren. Verwacht dezelfde kwaliteit line-ups, maar in een intiemere setting.

Upclose is een van hun zeven grote evenementen dit jaar, met een radicaal andere aanpak: er is geen grote headliner, alle artiesten zijn gelijkwaardig. Namen als Carista, Donato Dozzy, JEANS, Paramida, Spekki Webu en Twiena zijn must-sees als je het ons vraagt.


Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo