DE AGENDA: waar te zijn in april

*Serieuze* dance-evenementen in Nederland deze maand

  • Meike Jentjens, TicketSwap medewerker
  • di 26 mrt
  • THE AGENDA: NETHERLANDS

Lees in een andere taal:

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, en voor jou vertaald met AI.

TicketSwap's maandelijkse serie THE AGENDA brengt je op de hoogte van de spannendste evenementen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en daarbuiten. Deze aanbevelingen nemen je mee van openingsweekenders tot festivals voor kenners en wereldtournees, allemaal in dit kleine land.

Rewire 2024

4–7 apr • Den Haag, NL

Rewire 2024

Rewire Festival daagt ons uit om onze horizon te verbreden met sonische avonturen. Deze jaarlijkse bijeenkomst biedt muziekliefhebbers cutting-edge geluiden en acts; allemaal verspreid over verschillende locaties in Den Haag. Hoogtepunten zijn een opdrachtconcert van componist en ruimtelijk geluidskunstenaar Clara de Asís, een live modulaire synthesizer performance van Arushi Jain, optredens van Autechre, Oceanic feat. Tharim Cornelisse, Jenny Hval, Aunty Rayzor, Nailah Hunter, en vele anderen die het ontdekken waard zijn.

Dagcollege Indoor Festival 2024

za 6 apr 13:00 • Klokgebouw, NL

Dagcollege Indoor Festival 2024

Kunnen we nog wel spreken van hard techno als de heetste trend? Het genre is een blijvertje en een van de populairste bijeenkomsten is altijd het Dagcollege geweest. Ooit een nachtelijke rave als 'Nachtcollege', nodigen de organisatoren van het evenement nu namen als 6EJOU (hybrid live), Cera Khin, Lene Ma Rue, ØRGIE en vele andere waaghalzen achter de decks uit voor een dagrave die de snelheid naar een nieuw niveau tilt.

SYNERGY 2024: Revolution of Raw

za 6 apr 13:00 • Rotterdam Ahoy, NL

SYNERGY 2024: Revolution of Raw

Deze dagrave in Ahoy van hetzelfde huis als Decibel Outdoor is je nieuwe beste harde technovriend. Omschreven als 'een seismische verschuiving in de raw scene', laat dit evenement zien waarom Rotterdam de rave-hoofdstad van Nederland is. Dj's als Adjuzt, Bloodlust, Dual Damage, Hard Destiny, Kruelty, Mish en vele anderen zullen de grond zeker tot diep in de nacht laten schudden.

Wavy at the Beach | Opening Weekender

6–7 apr • Beachclub Later aan Zee, NL

Wavy at the Beach | Opening Weekender

De zon is terug en dus ook de strandevenementen! Maak je klaar voor Wavy at the Beach, het openingsweekend waar we allemaal naar hebben verlangd. Stel dat twee dagen zanderig dansen niet genoeg reden is om je vrienden over te halen. In dat geval is deze line-up dat zeker wel: Ben Sterling, Benny Rodrigues en Benjamin Berg nemen het zaterdag op tegen Wavy. Dennis Cruz, Toman en Kai King soundtrack de dromerigste zondag in Bloemendaal aan Zee de volgende dag.

KABUL à GoGo Opening Weekender

12–14 apr • KABUL à GoGo, NL

KABUL à GoGo Opening Weekender

Juich Utrecht toe: deze nieuwe en dampende nachtclub is al een tijdje het gesprek van de dag en ver daarbuiten en gaat binnenkort eindelijk open. Er spelen meer dan veertig acts tijdens de openingsweekender, waaronder clublievelingen BSS, DJ MELL G, DjRUM, LazerGazer, Legowelt (live), mad miran, Ogazón, Slimfit en nog veel meer. We zeggen dit niet vaak, maar dit is er een die je niet wilt missen.

Rotterdam Rave 'Spring Special' 2024

za 13 apr 13:00 • Maassilo, NL

Rotterdam Rave 'Spring Special' 2024

Zoals we al zeiden, hard techno is here to stay. Rotterdam Rave Spring Festival onderstreept dat nog maar eens, met alle favorieten uit het genre die van zonsopgang tot zonsondergang draaien. Alignment, BIIA, Cynthia Spiering, Dissolver, NOVAH, Rebekah, Shlømo, Trym en vele anderen draaien hoofden en draaien deuntjes in Maassilo, de perfecte industriële achtergrond om hun sounds te begeleiden.

We Are IT Festival 2024 op Thuishaven

za 13 apr 13:00 • Thuishaven, NL

We Are iT Festival 2024

Een van Amsterdams meest iconische clubs keert terug voor één dag: iT gaat naar de Thuishaven voor een dag vol dirty dancing. Legendes als Frankie Bones, Joost van Bellen, Isis, Erick E en DJ Jean nemen ons mee terug naar de jaren 90, toen de club en haar clubbers floreerden. Deze explosie uit het verleden is volledig uitverkocht, dus zorg ervoor dat je je notificaties instelt als je dit toekomstige nostalgische feest niet wilt missen.

Dadju & TayC | 26 April | Ziggo Dome

vr 26 apr 18:30 • Ziggo Dome, NL

Dadju & TayC

De nacht voor Koningsdag nemen twee van de koningen van afrobeat Ziggo Dome over. Dadju en Tayc brengen hun gezamenlijke album 'Héritage' op het podium tijdens hun gelijknamige tour die op 26 april in Amsterdam aanmeert. Ook al zingen ze in het Frans, hun muziek spreekt ons allemaal aan. We dagen je uit om stil te blijven staan tijdens deze!


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo