8 grootste en beste festivals voor EDM-fans in 2024

Staan deze festivals op jouw zomerlijstje?

  • Meike Jentjens, TicketSwap medewerker
  • di 30 apr
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Maak een muziekfestivalseizoen vrij om nooit te vergeten met TicketSwap's THE AGENDA INTERNATIONAL, met speciale round-ups van de beste festivals in Europa, van openluchtevenementen in het zomerseizoen tot opwindende festivals, technoweeknallers tot ondergrondse bijeenkomsten.

Je vindt er aanbevelingen voor de beste festivals in 2024, aankondigingen van festivaldata, line-ups en ticketverkoopdata.

Waar staat EDM voor in de muziek?

EDM, dat staat voor Electronic Dance Music, omvat een breed spectrum van het elektronische muziekgenre.

Het is een fundamentele pijler voor een EDM-festival, een muziekfestival waar genres als technomuziek, housemuziek en hiphop samenkomen, aangedreven door de samenbindende kracht van bas.

Dit genre overstijgt de auditieve grenzen en integreert visuele kunst in zijn expressie, waardoor het een multidimensionale ervaring wordt.

Wat is een EDM-muziekfestival?

Elektronische dancemuziekfestivals (of EDM-festivals) brengen een genre van beroemde elektronische klanken onder de aandacht en trekken jaarlijks bezoekers over de hele wereld.

Deze evenementen zetten het elektronische spectrum in de schijnwerpers en nodigen bezoekers uit in een gecureerde wereld waar het genre zich vermengt met meeslepende kunst.

Elk festival, dat bekend staat om zijn dynamische visuele en auditieve ervaringen, wordt een jaarlijkse pelgrimstocht voor fans.

Van de diepe grooves van house tot de snelle ritmes van techno en hiphop, EDM-festivals zijn een bewijs van de blijvende aantrekkingskracht en innovatieve evolutie van elektronische muziek in de wereldwijde festivalscene.

Wat is 's werelds grootste EDM-festival?

Tot de grootste EDM-festivals ter wereld behoren, naast Tomorrowland, Electric Daisy Carnival in Las Vegas, het Roemeense UNTOLD festival en natuurlijk Mysteryland festival.

Qua bezoekersaantallen is Tomorrowland een van de grootste festivals met 600.000 bezoekers in 2022 en naar verwachting 400.000 bezoekers dit jaar.

Welke muziekfestivals zijn beroemd om EDM?

Naast de bovengenoemde EDM-muziekfestivals is het ook de moeite waard om te kijken naar bijvoorbeeld Creamfields in het Verenigd Koninkrijk (een van de grootste en beroemdste festivals voor elektronische muziek in het Verenigd Koninkrijk, met een breed scala aan elektronische genres), Ultra Europe in Kroatië, dat bekend staat om zijn DJ-sets vol sterren, en het iconische Defqon.1 in Nederland. - plus alle onderstaande muziekfestivals!

Op zoek naar jouw ideale EDM-festival? Blader door onze 2024 Electronic Dance Music jaarlijkse festivalgids

2024 grootste en beste EDM-festivaldata voor in de agenda:

Tomorrowland

19 - 28 juli, Boom , België

Tomorrowland 2024, dat van 19 tot 28 juli plaatsvindt in Boom, België, belooft zijn bezoekers een opwindende line-up van genrebepalende acts.

Het festival, bekend om zijn fantasie-thema podia en meeslepende werelden, heeft grote headliners aangekondigd waaronder Diplo, HAAi, Mind Against, en een exclusieve DJ set van Disclosure voor het eerste weekend.

Deze artiesten worden geroemd om hun bijdragen in verschillende elektronische muziekgenres en beloven een diverse en onvergetelijke muzikale ervaring

De 2024 editie van Tomorrowland muziekfestival draait om het thema "LIFE," dat festivalgangers terugbrengt naar een levendig tijdperk in de fictieve wereld van Silvyra.

Sziget Festival 2024

7 - 12 augustus, Óbudai-sziget, Hongarije

Sziget betekent eiland in het Hongaars, en dit ligt in het hart van Boedapest.

Vijf dagen feesten op goede muziek op een eiland? Wij doen mee. Dit muziekfestival heeft voor elk wat wils, maar met een speciale feestarena (plus een colosseum voor technomuziek) en dansmuziekacts die al zijn vastgelegd, zoals Fred weer... en Martin Garrix, is dit er een om niet te missen voor fans van elektronische muziek.


Mysteryland 2024

25 - 27 augustus, Floriade , Nederland

Mysteryland is Nederlands langstlopende festival voor elektronische muziek, en wij begrijpen waarom: EDM-liefhebbers worden elk jaar getrakteerd op de beste line-ups.

Van 25 tot 27 augustus spelen acts als Franky Rizardo , Hot Since 82 , Oliver Heldens , en Sunnery James & Ryan Marciano samen met meer dan 300 andere artiesten, dus FOMO voor wie niet gaat is gegarandeerd.

Tickets raken snel uitverkocht - zorg dat je deze zo snel mogelijk te pakken krijgt.

Dream Village 2024

9 - 10 september, Breda , Nederland

Twee dagen vol dansdromen: kies tussen 'dark visions' als je van stevig dansen houdt of 'sweet dreams' als je klaar bent voor opzwepende deuntjes.

De Dream Village zaterdag van vorig jaar - oftewel the place to go hard & raw - had acts als Sefa en Frequencerz , en zondag was niets minder dan het heetste nazomerfeest met Lucas & Steve , Afrojack , en vele anderen.

We verwachten elke dag line-ups voor dit muziekfestival, dus stel je ticket alerts in en hou je ogen op de prijs!

Ostend Beach Festival 2024

12-14 juli, Oostende , België

België weet van wanten: Armand van Helden, Meg-beg, Eli Brown, Nina Black, en vele andere hot dance acts gaan helemaal los tijdens dit strandmuziekfestival. Verwacht vuurwerk, rookmachines, glamoureuze showdanseressen en gezelligheid tijdens dit driedaagse boutique festival met vier verschillende podia en een groot kampeerterrein.


Exit Festival 2024

10-14 juli, Petrovaradin Fort , Servië

Ben je ooit naar een rave in een fort geweest? Dit is je kans!

Exit muziekfestival in Servië brengt meer dan 70. 000 muziekliefhebbers samen en de line-up is geweldig.000 muziekliefhebbers samen en de line-up van acts is dit jaar niets minder dan iconisch. Het festival heeft voor de editie van 2024 al aangekondigd: Carl Cox, Bonobo, Franky Wah, Rudimental, Steve Angello, Klangkuenstler en Barry Can't Swim.

En dat is nog maar het begin!

Ultra Europe 2024

12 - 14 juli, Split, Kroatië

In de wereld van EDM-festivals staat Ultra Europe bekend als the place to be als je klaar bent voor drie dagen pure EDM-dj's - de grootste namen in de game reizen af naar Split in Kroatië om de zomer nog heter te maken.

2024 De line-ups zijn nog TBA, maar met onder andere Carl Cox , DJ Snake , Zedd , Fedde Le Grand , Juliet Fox , Nicole Moudaber en Boris Brejcha hebben de afgelopen jaren allemaal gespeeld. moet op je bucketlist voor muziekfestivals staan.

Naast de verbluffende line-ups is ook het festivalterrein aan een turquoise baai erg mooi: goede muziek + goede vibes.


UNTOLD Festival 2024

8-11 aug, Cluj-Napoca , Roemenië

Wij houden wel van een waanzinnig openluchtfestival voor elektronische muziek.

UNTOLD Festival heeft al aangekondigd dat de iconische Swedish House Mafia aanwezig zal zijn voor de 2024 editie, samen met vele andere killer DJ's, en 375. 000+ fans samen in Roemenië deze augustus.000+ fans samen in Roemenië in augustus.

Oh, en hebben we al gezegd dat de podiumontwerpen niets minder dan buitenaards zijn?

Bereid je voor om weggeblazen te worden door de lichten, lasers en visuals, want UNTOLD muziekfestival houdt zich dit jaar niet in.

Balaton Sound 2024

3-7 juli, Zamárdi , Hongarije

EDM-liefhebbers, eat your heart out. Balaton Sound is een van de grootste openluchtfestivals voor elektronische muziek in Europa, waar dansers zich storten op de dreunende beats, de confetti-gekte of het Balatonmeer.

Meer dan honderd dj's van topklasse hielden de bezoekers van 2023 drie dagen en nachten lang aan het dansen en we verwachten dat de editie van 2024 nog hoger zal scoren, met artiesten als Ben Nicky, Marshmello, Purple Disco Machine en meer die dit jaar al in de planning staan.

WiSH Outdoor 2024

5-7 juli, 2024, Festivalterrein De AA , Beek En Donk, Nederland

Het kleine dorpje Beek en Donk is dit weekend de thuisbasis van drie dagen festivalgekte, waar vuurwerk en waanzinnige podiumontwerpen je omringen.

Op de editie van 2023 stond DIØN op het podium op vrijdag, Dikke Baap en Gladde Paling hield de vibes gaande op zaterdag, en Cynthia Spiering en Mr. Belt & Wezol zorgde voor de zondag.

Blijf op de hoogte voor 2024 WiSH Outdoor updates!

GIVEAWAY: Koop in januari kaarten voor Pretty Woman en maak kans op een backstage tour.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo