6 redenen om naar Soenda Festival te gaan

Inclusief eerste b2b's ter wereld, gloednieuwe podia en meer

  • TicketSwap Team
  • di 23 apr
  • Lists

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Het roemruchte Soenda - de befaamde eendaagse openluchtfestivallocatie in Utrecht - is terug voor een nieuw jaar met weer een technocentrische elektronische programmering, en wij zijn hier voor.

Soenda Festival 2024

za 25 mei 12:00 • Recreatiegebied Ruigenhoekse polder, NL

Hier zijn 6 redenen om je tickets te kopen en naar het festival te gaan in mei.

SOENDA techno music
CREDIT: Noah Schielen

1. Soenda is een techno-instituut

Festivals komen en gaan, maar Soenda is een steunpilaar op de Utrechtse - en nationale - festivalkalender gebleven. Een festival dat al 16 jaar bestaat (en nog steeds bestaat) doet duidelijk iets goed, en Soenda heeft een verdiende reputatie opgebouwd als een solide bijdrager aan het festivalcircuit.

...En niet te vergeten, een must voor iedereen, van techno-nerds tot nieuwkomers in de scene.

SOENDA 2024
CREDIT: Tim Buiting

2. De editie van 2024 is groter dan ooit

In de meest kolossale editie tot nu toe in de geschiedenis van het festival, verwacht Soenda dit jaar zo'n 25.000 bezoekers; en ze zijn op weg om volledig uit te verkopen. Met andere woorden, FOMO is een reëel, tastbaar risico - en niet één dat je wilt nemen in 2024. Geloof ons maar.

SOENDA 2024
CREDIT: Jordy Brada

3. Nieuwe podia en grote vernieuwingen

We moeten hier subredenen introduceren, want de podiumwisselingen voor 2024 zijn duizelingwekkend goed. Als eerste: de mainstage, Java krijgt een revisie en een gloednieuwe locatie met veel ruimte gemaakt voor maximale euforie.

Daarbovenop wordt de labyrintische grootsheid van tunnelpodium Komodo uitgebreid tot nieuwe lengtes, met nog meer ruimte voor het publiek om in te zwelgen, met een afsluitende set van het formidabele DYEN.

Er is ook nieuwigheid in de vorm van de Timor stage, een gloednieuwe ruimte gewijd aan uplifting vibes, eurodance dromerigheid en ultra-nostalgie.

Voeg al het bovenstaande toe aan het groove-festijn op Soembawa, plus authentieke house op Lombok, en we hebben een home run in handen.

SOENDA 2024
CREDIT: Stef van Oosterhout

4. Een line-up van meer dan 30 artiesten...

Grotere podia = nog grotere line-ups, en Soenda heeft zichzelf overtroffen met een line-up van meer dan 30 artiesten verspreid over de 5 verschillende ruimtes, met lokaal en internationaal talent om de warmte te brengen. Op de Java stage kun je je klaarmaken voor Anetha, wiens reputatie voor het leveren van opzwepende sets haar voorafgaat, samen met de niet aflatende energie van Somewhen, die ervoor zorgt dat het momentum nooit verslapt. KOMODO zal techno grootsheid laten zien van de onnavolgbare Tommy Holohan en Cynthia Spiering (die een live set zal laten zien), en, natuurlijk, die grote closer van DYEN.

SOEMBAWA heeft een ensemble met maestro Benny Rodrigues, wiens grooves even verfijnd als verrukkelijk zijn, en Franky Rizardo, wiens opzwepende house anthems klaar staan om de geesten te laten stijgen. En in TIMOR maken de levendige soundscapes van Dana Montana de weg vrij voor opwinding, samen met Supergloss, die bereid is om het publiek onder te dompelen in hun aanstekelijke ritmes.

Om de line-up compleet te maken, verwelkomt LOMBOK de elektrische Elias Mazian, die klaar staat om het publiek mee te nemen in een muzikale odyssee, en de innovatieve Merve, die het publiek gegarandeerd op de tenen zal houden met haar genreontkennende selectie.

En dat brengt ons bij...

SOENDA 2024
CREDIT: Jordy Brada

5. ...b2b world exclusives

Naast een zeer bevredigend aanbod van individuele sets, biedt Soenda 2024 ook een selectie van smakelijke b2b's, waaronder een aantal prachtige world exclusives. Sommige oud-Soenda-alumni keren terug in 2024, maar vormen samen nieuwe sonische allianties.

Verwacht explosieve synergieën van duo's als Dax J en SPFDJ, Paula Temple & SNTS, Hadone & Nene H; Azyr & LESSSSS; Charlie Sparks & Parfait; en Marie Montexier & Partok.

SOENDA 2024
CREDIT: Tim Buiting

6. An incredible setting

Soenda vindt plaats in de Ruigenhoekse Polder en is een ontsnapping binnen het bereik van de stad Utrecht. Het openluchtlandschap aan het meer betekent dat feestgangers kunnen uitkijken naar dreunende baslijnen en de rustige vibes aan het water - het beste van twee werelden.

SOENDA 2024
CREDIT: Tim Buiting

SOENDA 2024 vindt plaats op 25 mei in de Ruigenhoekse Polder. Koop nu je SOENDA tickets voor via TicketSwap.

VOLLEDIGE SOENDA 2024 LINE-UP:


JAVA

Anetha - Bastienne - Dax J & SPFDJ - DJ Europarking

Hadone & Nene H - Paula Temple & SNTS -. Somewhen

KOMODO

Alex RanZino - Azyr & LESSSSS - B2 - Charlie Sparks & Parfait

CLTX - Cynthia Spiering (live) - DYEN - Tommy Holohan. Tommy Holohan

SOEMBAWA Hosted by Heineken Silver

Benny Rodrigues - De Sluwe Vos - Franky Rizardo

Lauren Lo Sung - Locklead - Lolu Menayayay - Prik. Lolu Menayed - Prunk

TIMOR

Benwal & Malugi - Dana Montana - MALOU

Supergloss - Surf 2 Glory - Tjade

LOMBOK

Elias Mazian - fka.m4a - Marie Montexier & Partok

Merve - Nuno dos Santos - Orgasmic City


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo