6 van de beste festivals in Nederland in 2024

Nederlandse festivals en feesten om je in te verdiepen als je in Nederland bent

  • TicketSwap Team
  • wo 15 mei
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Wist je dat er in Nederland elk jaar meer dan 1100 muziekfestivals plaatsvinden?

En verder heeft het land een enorme (en dan bedoelen we enorme) lading culturele vieringen, parades en dagen van erkenning, van Koningsdag in Amsterdam is (waar de hele stad verandert in een oranje zee van straatmarkten, geïmproviseerde DJ-sets en grachtenfeesten ter ere van de verjaardag van koning Willem Alexander) tot Amsterdam Pride (waar de grachten van de stad vol liggen met boten die muziek laten knallen, mensen die dansen en dagen van erkenning.verjaardag) tot Amsterdam Pride (waar de grachten van de stad vol liggen met boten met knallende muziek, dansende mensen en een algemeen gevoel van vrijheid).

Er is natuurlijk ook Bloemencorso(niet zomaar een bloemencorso; het is meer een Nederlandse creatieve tuinbouwexplosie op wielen), samen met het Rotterdam International Film Festival, North Sea Jazz Festival, het Scheveningen International Fireworks Festival en natuurlijk de beruchte kille duik op Nieuwjaarsdag - plus nog veel meer data voor in de agenda.

Maar Nederland staat ook hoog aangeschreven om zijn enorme aanbod aan muziekfestivals - zoveel zelfs dat het een beetje overweldigend kan worden om te kiezen welk Nederlands festival je als eerste wilt proberen.

Daarom hebben we er een paar uitgekozen om je op weg te helpen. Zonder verder oponthoud, hier zijn zes festivals die we aanraden om in 2024 in Nederland te proberen.

Nederland festivals 2024

Zes muziekfestivals die je dit jaar in Nederland moet proberen.

https://www.youtube.com/embed/pT8zsM_ZqMg?si=ytEAObkGGumvgDvq

Zwarte Cross 2024

18 - 21 juli, Zwarte Cross, Lichtenvoorde, Nederland

Het enige festival waar je een man op een motor over een dozijn auto's kunt zien vliegen en daarna kunt moshen op een punkband.

Zwarte Cross begon in 1997 in het kleine stadje Halle, Nederland, als een motorcross evenement georganiseerd door de lokale motorcross club en de band Jovink en de Voederbietels.

Wat begon als een bescheiden bijeenkomst met slechts een paar honderd deelnemers en een enkele race is uitgegroeid tot een van de grootste en meest diverse festivals in Nederland, met meer dan 220.000 bezoekers.

Het festival is er trots op een boodschap van liefde, moed en een beetje gekte uit te dragen, en moedigt deelnemers aan om vrij te leven en met volle teugen van het leven te genieten. Grote namen dit jaar zijn onder andere Armin van Buuren, The Darkness, NOFX en Status Quo.

Defqon.1 2024

27-30 juni, Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen, Nederland

Een grote tour de force in de wereld van hardstyle en dance muziek festivals, dit festival is waar het om draait als je op zoek bent naar een uitgebreide viering van het hardstyle genre.

De line-up van 2024 bevat headliners als Sound Rush (de anthemmakers van dit jaar), D-Block & S-te-Fan, Sub Zero Project, Rooler, Sefa, Showtek, Ran-D & Angerfist.

Mis de grote finale van het festival niet, bekend als The Endshow, waar een vuurwerkshow wordt gesynchroniseerd met hardstyle om de aanwezigen in stijl uit te zwaaien.

Intents Festival 2024

31 mei - 2 juni, Oisterwijk, Nederland

Intents Festival 2024 is waar het hart van de dance community klopt in Oisterwijk. Verwacht van 31 mei tot en met 2 juni een explosieve mix van EDM, hardstyle en house, compleet met verbluffende podiumontwerpen en een publiek dat helemaal in is voor de vibe.

Voor de 19e editie van dit festivalcircuit wordt je getrakteerd op meer dan 130 artiesten verspreid over 9 podia, waaronder Aversion (live), D-BLOCK & S-TE-FAN, Dual Damage (live), Warface, Rebelion, Radical Redemption, Da Tweekaz en nog veel meer.

Dekmantel Festival 2024

26 jul - 4 aug, Amsterdamse Bos, Amstelveen, Nederland

Maak je geen zorgen als je nog nooit naar Dekmantel bent geweest... het is allemaal geweest naar dit moment: Dekmantel Ten.

Het festival viert zijn tienjarig bestaan met een enorme tiendaagse, met alle gebruikelijke programma's, plus een bonus driedaags programma in Het HEM, een extra concertavond in de Oude Kerk en zelfs een voetbaltoernooi in Skate Cafe.

Bekend om zijn zorgvuldig samengestelde line-ups, is Dekmantel op dit moment bijna een bedevaartsoord, en de line-up is echt kolossaal: BICEP, Ben UFO & Joy Orbison, Avalon Emerson, Helena Hauff, Jeff Mills, Hunee & Orpheu The Wizard, Marcel Dettmann, Actress, Eris Drew, Octave One om maar een handvol iconen te noemen die klaar staan om het roer over te nemen.

By the Creek 2024

6-7 juli, Recreatieterrein Middelwaard, Vianen, Nederland

Hou je meer van chille festivals? Kies dan voor iets landschappelijks en geniet van je beats midden in de natuur in Vianen.

By The Creek biedt een relaxte sfeer en met een prachtig programma vol house, techno, rap en hiphop kun je er zeker van zijn dat je iets niet zult missen

Met een line-up die door house, techno, rap en hiphop gaat, is By The Creek samengesteld voor ontdekking en ontspanning. Onder de opmerkelijke acts zijn Courtesy, Toman, Bizzey en Cynthia Spiering, die zorgen voor een gevarieerde selectie die tegemoet komt aan een spectrum van muzikale smaken.

Wildeburg 2024

12-14 juli, Wildeburg, Kraggenburg, Nederland

Wildeburg-gangers - of Wildeburgers, zoals ze liefkozend worden genoemd - kunnen zich verheugen op een festivalervaring vol onverwachte ontdekkingen en muzikale pareltjes.

De geheime podia van Wildeburg liggen verscholen in het landschap en bieden intieme optredens die de bezoekers verrassen en verrukken.

De line-up van 2024 moet nog worden aangekondigd, maar op de editie van 2023 stonden artiesten als Florence Adooni, Nnelg, Mauskovic Dance Band, Satori & The Band From Space en Young Marco - dus bereid je voor op een eclectische mix van soulvolle grooves, elektronische beats en wereldritmes op het festival van dit jaar.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo