Festivaljunkie deel 1: Outfits

Een onderonsje met onze eigen festivaljunkie - Cat

Bij TicketSwap houden we allemaal wel van een feestje. Maar er is één persoon die dit tot een ware kunst heeft verheven. Maak kennis met Cat(harina), onze Duitse collega die ieder weekend op meerdere feestjes te vinden is. In deze miniserie vertelt zij over verschillende aspecten van het leven van een heuse festivaljunkie. Als aftrap hebben we het vandaag over de outfits die ze draagt op feestjes, die allesbehalve alledaags zijn. 

Hé Cat, vertel eens: hoe kom je aan al die bijzondere outfits?

Nou, ik maak veel van mijn kleren zelf! Eerst kocht ik nog best veel via Etsy en Amazon, maar dan zag ik op feestjes hele toffe dingen voorbijkomen en dacht ik bij mezelf: dit kan ik ook! Mijn moeder kan heel goed naaien, en toen heb ik aan haar gevraagd of ze het mij wilde leren. Dus zodoende! Ik maak soms dingen van scratch, en andere keren koop ik weer iets bij een thrift shop waar ik dan bijvoorbeeld de mouwen vanaf haal. Zo kun je dingen recyclen en steeds weer met iets nieuws komen. 

 Cape van thrift store en zelf wat stiksels erop gemaakt, bandana is een doek van Albert Cuyp, LEDlampjes toegevoegd @Pleinvrees, Marktkantine.

Wauw, wat tof! Het is dus echt een hobby van je geworden om outfits te maken?

Ja, zeker. Het is een van mijn vaste weekendactiviteiten geworden; ik ga naar de Albert Cuyp markt voor de stoffen en ga vervolgens naaien. Er gaat heel veel tijd in zitten, maar ik vind het heel erg leuk om te doen. Voor Burning Man was ik eigenlijk ieder weekend aan het feesten. Toen heb ik twee weekenden niet gefeest, zodat ik me vol op het naaien kon storten. 

Cape van thrift store, hoed custom @Diynamic, Amsterdamse Bos 

Maak je ze alleen voor jezelf, of ook voor andere mensen?

Op feestjes vragen mensen vaak waar ik mijn outfit vandaan heb. Wanneer ik dan vertel dat ik het zelf heb gemaakt, vragen ze wel eens of ik ook iets voor hun kan maken. Dat doe ik dan ook graag; ik verkoop dan voornamelijk capes en van die dust masks. 

 Cape zelf gemaakt, bandana leftover stof van een andere cape + LED @Burning Man

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal veel inspiratie uit feestjes en reizen. Bij de feestjes die ik bezoek is iedereen heel creatief en wordt dat ook erg ondersteund. Hierdoor gaat je eigen creativiteit ook weer meer flowen en raak je heel erg geïnspireerd. 

Bril en paillettencape met hood zelfgemaakt @Thuishaven (Satori)

Volgende week deel 2: Budgettips om het festivalseizoen te overleven!

– Phoebe op 9 december 2019

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logoDefqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logo