TicketSwap tips & tricks

Insidertips voor het (ver)-kopen van tickets

Krijg je nu altijd gratis tickets?” “Kan je nu voor alles kaartjes voor mij fixen?” “Wat is het geheim om altijd een ticket te bemachtigen?” Zomaar een greep uit de lawine aan vragen die over je wordt uitgestort zodra mensen horen dat je bij TicketSwap werkt. We snappen dat het mega frustrerend is als iedere keer een andere fan je voor is. Hallo, jij wilt dat ticket sowieso meer dan die andere persoon! We feel you. Om je hier een handje bij te helpen, wordt het tijd dat we een paar tips & tricks delen. Zo vis je niet telkens achter het net en ben je andere fans te slim af! 

Schakel push notificaties voor de app in:

Bij populaire evenementen red je het niet met e-mail notificaties. Als je kans wilt maken op een ticket voor een evenement waarvoor veel mensen een ticket zoeken, zorg dan dat je push notificaties via de TicketSwap-app hebt ingeschakeld. Wil je sneller zijn dan The Flash? Verwijder dan ook de toegangscode van je telefoon. Seconden, zelfs milliseconden, zijn cruciaal in de race voor kostbare tickets. Lees ook hoe we bots en scripts verslaan. 

Populaire transactietijden: 

Het helpt altijd om je in het hoofd van andere fans te verplaatsen. Als je hun (ver)koop gedrag kan begrijpen, ben je goed op weg om een TicketSwap-master te worden. 

Op de dag van het evenement vinden de meeste transacties plaats - je hoeft geen genie te zijn om dat te begrijpen. Mensen zijn onvoorspelbaar; stemmingen en plannen veranderen om de haverklap. Geef de jacht op/verkoop van tickets dan ook nooit op! De kans is namelijk vrij groot dat je tickets voor de show van je dromen slechts enkele uren voor aanvang op de kop tikt.

Nog niet genoeg inside informatie? Tussen 5 en 10 uur ‘s avonds is TicketSwap een ware goudmijn; na kantooruren worden de meeste plannen gemaakt of veranderd. Je zou misschien denken dat je het beste het platform kan bezoeken op rustige momenten, maar niets is minder waar: hoe drukker hoe beter! 

Verkopen van tickets voor populaire vs. minder populaire events:

Als je een ticket hebt voor Fleetwood Mac of Post Malone heb je het prima voor elkaar. Je kan 20% bovenop de originele prijs vragen en zo een paar extra euro’s vangen -  misschien verzacht dit de pijn van het missen van zo’n goede show een beetje. 

Als je op zoek bent naar een nieuwe eigenaar voor een ticket voor een niche event is het een ander verhaal. Je kan het beste de vraagprijs een paar euro onder face value instellen, zodat je er zeker van bent dat je het ticket verkoopt. Het zou zonde zijn als het ticket ongebruikt achter zou blijven en zo komt er toch nog wat geld terug op je rekening.

Maak een privé-advertentie:  

Een ander aspect van TicketSwap dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de privé-advertenties. Als je al een bepaalde koper op het oog hebt, kan je het ticket rechtstreeks aan deze persoon verkopen. Stel: een vriend van een vriend wil jouw kaartje overnemen, maar je kent hem niet persoonlijk. Je kan de verkoop dan heel gemakkelijk en veilig via TicketSwap laten verlopen. Vul het e-mailadres van de koper in bij promotie-stap in het verkoopproces en de rest wijst zich vanzelf! 

Koop tickets aan de deur (via onze app):

 Een van de redenen waarom TicketSwap in het leven is geroepen, is om muziekfans te beschermen tegen oplichting aan de deur. Louche ogende personen staan steevast klaar om misbruik te maken van jouw diepgaande liefde voor je favoriete artiest door je een astronomisch duur ticket proberen aan te smeren. 

Skip deze onzin; open onze app terwijl je in de rij staat en scoor last-minute tickets voor een eerlijke prijs. En dan hup, snel naar binnen en genieten!  

Direct delen van tickets via onze app: 

Het zal je misschien verbazen, maar we hebben ontdekt dat veel van onze fans bij het verkopen niet voor de snelste optie kiezen. Terwijl het supermakkelijk is; je kan je tickets namelijk direct naar de app delen. Met twee of drie duimklikken ben je klaar! 

Voeg een oproepje toe zonder vaste prijs:

Deze is simpel; als je geen kans wilt missen om een kaartje te scoren, is het niet nodig om een maximale ticketprijs in te stellen. Zo krijg je een notificatie van ieder ticket dat beschikbaar komt, ongeacht de prijs. Natuurlijk valt dit altijd binnen onze maximale marge van 20% bovenop de originele ticketprijs. 

Mis nooit dat ene event en laat geen ticket ongebruikt achter. Als je deze tips volgt, zal je een voorsprong hebben op de andere kopers en verkopers op ons platform. Succes! 

 

– Phoebe op 25 juli 2019

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logoDefqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logo