Festivaljunkie deel 2: Budgettips om zo veel mogelijk festivals mee te pakken

Onze eigen festivaljunkie Cat geeft advies

Bij TicketSwap houden we allemaal wel van een feestje. Maar er is één persoon die dit tot een ware kunst heeft verheven. Maak kennis met Cat(harina), onze Duitse collega die ieder weekend op meerdere feestjes te vinden is. In deze miniserie vertelt zij over verschillende aspecten van het leven van een heuse festivaljunkie. De eerste editie stond in het teken van haar fantastische festivaloutfits. Deze keer hebben we het over budgettips om zo veel mogelijk festivals mee te pakken. 

de-zon

Zeg Cat, hoeveel festivals heb je eigenlijk dit jaar gepakt?

Dat zijn er heel veel, haha! Ik heb voor mezelf een overzichtje gemaakt met alle feesten waar ik heen ben geweest sinds ik weer in Nederland woon, dat is vanaf begin maart. Inmiddels staat de teller vanaf dat moment op 32 feesten, waaronder ook een aantal meerdaagse festivals als The Monasetry en Burning Man. En het jaar is nog niet voorbij, dus er staan zeker nog wat feestjes op de planning! 

Dat klinkt als een hele dure hobby…

Dat valt reuze mee. Van de zomer heb ik bijvoorbeeld best vaak vrijwilligerswerk gedaan op festivals, vaak krijg je als ruil daarvoor een gratis entreeticket. Het opbouwen vind ik het leukst, want als het tijd is voor de afbouw wil ik door naar de after, haha! Bij het opbouwen verzorg je de decoratie, wat vaak al eerder in de week voorafgaand aan het evenement begint. We eten dan gezellig samen en maken de decoratiestukken.

burning-man-buidlup
De opbouw van Burning Man 

Wat was je favoriete vrijwilligersklusje?

De Lightning Society Burlesquerade Party vorig jaar, toen ik nog in New York woonde. Dat is een jaarlijks yacht feest georganiseerd door Lightning Society, een Burning Man camp, waarbij je de hele nacht en ochtend ergens tussen Brooklyn en Manhattan dobbert. Daar wordt dan ook veel van de kunst van Burning Man opgebouwd, waar wij als vrijwilligers ook aan hebben meegeholpen.

lightning-society
Lightning Society 

Heb je, naast vrijwilligerswerk, nog andere budgettips?

Zeker, als je een beetje in het wereldje zit en veel organisatoren en dj’s kent krijg je ook vaak gastenlijst voor evenementen. Dan betaal je dus helemaal geen entree, wat best veel geld scheelt. Verder koop ik vaak first release tickets, of kaartjes met vriendenkorting. Als dat niet is gelukt, kan je natuurlijk altijd nog last-minute op TicketSwap kijken of je een goedkoop ticket kan scoren! Ook zijn kortingsacties goed om in de gaten te houden; zo heb ik mijn accommodatie voor Envision 2020 met 20% korting gekocht tijdens Black Friday. Daarnaast raad ik ook aan om goed te eten voordat je naar een (eendaags) festival of feestje gaat. Het eten op festivals is meestal erg duur en ook nog eens erg ongezond, dus ik eet altijd havermout met appel voordat ik op pad ga. Dat vult enorm en is super healthy; de beste bodem als je een hele dag gaat dansen. 

Volgende week deel 3: Tips om festival fit te blijven! 

– Cathalijne op 19 december 2019

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logoDefqon generic.logoSeeTickets generic.logoSziget generic.logoHellfest generic.logoAncienne Belgique generic.logoDGTL generic.logoCercle generic.logo